PERHATIAN
Mari lihat gambar GATHERING BERBUKA PUASA di Warisan, Putrajaya pada 18/9/08!
Latest topics
» fish oil sale
Thu 04 Aug 2011, 7:37 am by Guest

» Brown University Emergency Medicine Residency
Thu 04 Aug 2011, 3:14 am by Guest

» the benefit of fish oil
Tue 02 Aug 2011, 2:55 pm by Guest

» play casino online for free
Tue 02 Aug 2011, 1:06 pm by Guest

» смотреть гинекологический осмотр
Mon 01 Aug 2011, 6:55 am by Guest

» x-Hack hack you
Sun 31 Jul 2011, 10:48 pm by Guest

» Drug Schemata Prior
Sun 31 Jul 2011, 10:33 pm by Guest

» backlink checker backlinks service
Sun 31 Jul 2011, 8:57 am by Guest

» AppomiamictSS
Sat 30 Jul 2011, 2:10 am by Guest

Tahukah Anda?
Anda boleh customize profile anda dengan avatar dan signature.

Anda juga boleh set profile anda supaya menghantar email alert tentang aktiviti forum2 yang sedang anda layan.

Jangan lupa untuk set Timezone anda kepada GMT+8 supaya masa anda selaras dengan kami. Semua function ini boleh didapati di PROFILE.
Gallery



cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by mEnt@L_phoBia on Tue 28 Oct 2008, 11:29 am

a. Memakai t-shirt dan jeans
- Sudah bosan dengan pakaian pengantin? Inginkan satu kelainan? Anda bolehlah bersanding di atas pelamin dengan pakaian yang sangat simple ini. Anda juga tidak akan diserbu oleh tetamu kerana berkemungkinan besar anda akan disalah anggap sebagai salah seorang katerer yang menjalankan tugas.

b. Menggunakan selipar jepun dengan baju pengantin
- Ketika bersanding dan bersalaman bersama tetamu, pastilah anda merasakan sedikit tidak selesa untuk menggunakan kasut tinggi. Oleh itu, selipar jepun adalah sangat selesa. Semestinya perkahwinan anda akan menjadi sebutan penduduk kampung.

c. Bersilat di hadapan tetamu
- Hampir semua majlis perkahwinan akan menghidangkan kita dengan pertunjukan silat oleh kelab silat yang berdekatan. Untuk perkahwinan anda, apa kata anda pula bersilat di hadapan tetamu. Bersilat bersama pasangan anda. Pasti perkahwinan anda menjadi sangat gempak. Bayangkan, pengantin perempuan dengan baju songketnya membuka langkah silat gayung.

d. Menghidangkan roti keping dan air kosong
- Bukan setakat menjadi sebutan anda juga mampu menjimatkan kos. Air kosong adalah sangat baik untuk kesihatan. Roti pula boleh dijadikan alas perut menggantikan nasi. Almaklumlah sekarang ini masalah kekurangan beras. Harga beras naik mencanak-canak. Roti juga mengenyangkan seperti nasi. Untuk penjimatan maksima, anda bolehlah berkahwin di bulan Ramadhan.

e. Menunggang basikal untuk ke rumah pengantin perempuan
- Selain menjimatkan wang, penggunaan basikal juga sangat digalakkan kerana tidak mencemarkan alam sekitar. Anda juga mampu untuk menambahkan kecergasan badan. Ingat, Al-aqlu saleem fi al-jismi saleem.

f. Membuat kenduri di kedai mamak
- Sekiranya anda mendiami rumah pangsa/flat, sememangnya agak sukar untuk membuat majlis kenduri secara besar-besaran. Oleh itu, dengan menggunakan perkhidmataan kedai mamak, anda bukan saja mendapat tempat tetapi sekaligus dengan perkhidmatan katering. Seeloknya anda memilih kedai mamak yang luas bagi memudahkan tetamu anda untuk menjamu selera.

sekian.
avatar
mEnt@L_phoBia
HOT poster!
HOT poster!

Male Number of posts : 292
Age : 33
Kementerian : Bumi BPP
Bahagian : Menvari jodoh
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by nEeyA_deEya on Tue 28 Oct 2008, 11:50 am

gile apo ko ni md dah..??

tp lau nak jadikan wedding tu wedding of the year aku ada gak pk ntah pape sket..huahuahuahuahuahua

aku nak wat wedding ngan konsep cosplay..sure gempak kan..tak pun wat konsep gothic lolita..best gak..

tp konsep islam yang seelok2nya..
insap sket Rolling Eyes

_________________


http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 32
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by mEnt@L_phoBia on Tue 28 Oct 2008, 12:20 pm

aku cadang nak buat cam alacart pun ada gak...blh order...pas tu..b4 blah dari meja bil pun sampai.....kayo pakcik...
avatar
mEnt@L_phoBia
HOT poster!
HOT poster!

Male Number of posts : 292
Age : 33
Kementerian : Bumi BPP
Bahagian : Menvari jodoh
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by ida on Tue 28 Oct 2008, 12:26 pm

kalo aku senang je..akad nikah je..jimat lg menjimatkan..barulah satu kampung mengata..ha..lagi la jadik wedding of d year..xpayah pgil media..mulut org kampung pun dh cukup..lagi save budget..huahaha
avatar
ida
Hardcore poster
Hardcore poster

Female Number of posts : 242
Age : 33
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Dasar Saraan, Wang Awam dan Khidmat Pengurusan
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by mEnt@L_phoBia on Tue 28 Oct 2008, 12:37 pm

apa kata biar semua hantaran blanja n semua perbelanjaan ditanggung oleh pihak pmpuan jer...tuh lagi masyuk...satu kangpung kecoh...mmg terkenal la kan
avatar
mEnt@L_phoBia
HOT poster!
HOT poster!

Male Number of posts : 292
Age : 33
Kementerian : Bumi BPP
Bahagian : Menvari jodoh
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by nEeyA_deEya on Tue 28 Oct 2008, 4:00 pm

oit md dah..!!!
kang masuk court jadik cam kes beego..huhuhu...
haru..

_________________


http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 32
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by mEnt@L_phoBia on Tue 28 Oct 2008, 5:07 pm

awat ngan beego...cet, aku baru nak plan dia dah tiruuu
avatar
mEnt@L_phoBia
HOT poster!
HOT poster!

Male Number of posts : 292
Age : 33
Kementerian : Bumi BPP
Bahagian : Menvari jodoh
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by nEeyA_deEya on Tue 28 Oct 2008, 5:21 pm

oit..kes kawen bini tanggung la..
last2 bgaduh..masuk court..abes seme cite terbongkar..tau2 time kawen seme bini dia punye duit..adui..wat malu je...eiiii....

ko kawen kat depan mof la..wat pelamin dekat fountain tu..sure gempak..hehehehe...lagi2 lau pengantin ko pon budak mof..oppss....

_________________


http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 32
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by Adiputra on Wed 29 Oct 2008, 8:53 am

Aku nak kawin di awan.. dikelilingi burung2 bersiul.. dan disinari mentari cemerlang...

_________________


avatar
Adiputra
Admin
Admin

Male Number of posts : 411
Age : 33
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Kawalan dan Pemantauan
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://www.friendster.com/adiputra

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by mEnt@L_phoBia on Wed 29 Oct 2008, 9:39 am

anku nak kawin ngan sari yanti...adus..gadis bertama besar....knp kau sungguh chumel....
avatar
mEnt@L_phoBia
HOT poster!
HOT poster!

Male Number of posts : 292
Age : 33
Kementerian : Bumi BPP
Bahagian : Menvari jodoh
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by nEeyA_deEya on Wed 29 Oct 2008, 9:59 am

Adiputra wrote:Aku nak kawin di awan.. dikelilingi burung2 bersiul.. dan disinari mentari cemerlang...

adi...
ko nak tubuh kerajaan langit ke..??
sampai nak kawen kat awan-awanan...
hehehehehehe

aku nak kawen kat tepi pantai...
wat garden wedding..tp aku tak kawen ngan datuk...
so aku juz leh wat hometown wedding jela..huhuhuh

_________________


http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 32
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by mEnt@L_phoBia on Wed 29 Oct 2008, 11:05 am

aku mahu sari yanti...aku mahu sari yantiiii
avatar
mEnt@L_phoBia
HOT poster!
HOT poster!

Male Number of posts : 292
Age : 33
Kementerian : Bumi BPP
Bahagian : Menvari jodoh
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by Zangetsu on Wed 29 Oct 2008, 11:10 am

hua hua hua...
seme berangan xhingat...
isk isk...
jgn kawen dlm kete suda...
(tangkap Khalwat)
sgt2 jimat... sure heboh nyer.. msk paper lg...bukan takat weeding of the year tuh
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 32
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by mEnt@L_phoBia on Wed 29 Oct 2008, 11:27 am

aku tak kisahla kawen dalam kete ker..dalam gua ker..dalam pondok ker..yang penting aku mahu sari yanti...oh chentaku..
avatar
mEnt@L_phoBia
HOT poster!
HOT poster!

Male Number of posts : 292
Age : 33
Kementerian : Bumi BPP
Bahagian : Menvari jodoh
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by dayonagi83 on Wed 29 Oct 2008, 2:34 pm

aik daus?..
dah b'alih citarasa ker?
kate nak yg ala2 wan khadijah?
yelah..saper xnak dgn sari yanti tue..
tp mmg ko frust menonggeng la..
dia dah b'py la..
avatar
dayonagi83
Awesome poster
Awesome poster

Female Number of posts : 175
Age : 34
Kementerian : MOF
Bahagian : Pengurusan Belanjawan
Registration date : 2008-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by mEnt@L_phoBia on Wed 29 Oct 2008, 4:28 pm

oh chentaku sari yanti......
avatar
mEnt@L_phoBia
HOT poster!
HOT poster!

Male Number of posts : 292
Age : 33
Kementerian : Bumi BPP
Bahagian : Menvari jodoh
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by nEeyA_deEya on Thu 30 Oct 2008, 12:43 pm

sari yanti mmg chumey...
aku pon suka layan kisah kaisara sebab tgk dia..
cute gile pakai tudung...

_________________


http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 32
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by mEnt@L_phoBia on Thu 30 Oct 2008, 4:34 pm

kalo dia kaween ngan aku, msti anak kami chumel kan...oh sari yantiku....oh chentaku
avatar
mEnt@L_phoBia
HOT poster!
HOT poster!

Male Number of posts : 292
Age : 33
Kementerian : Bumi BPP
Bahagian : Menvari jodoh
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by Zangetsu on Fri 31 Oct 2008, 9:17 am

ada ape nge sri yanti...
keh keh keh
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 32
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by mEnt@L_phoBia on Fri 31 Oct 2008, 10:33 am

dia ada mata yng chumel...oh sari yantiku...
avatar
mEnt@L_phoBia
HOT poster!
HOT poster!

Male Number of posts : 292
Age : 33
Kementerian : Bumi BPP
Bahagian : Menvari jodoh
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by Adiputra on Fri 31 Oct 2008, 11:28 am

sape minah ni?

_________________


avatar
Adiputra
Admin
Admin

Male Number of posts : 411
Age : 33
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Kawalan dan Pemantauan
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://www.friendster.com/adiputra

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by nEeyA_deEya on Fri 31 Oct 2008, 11:47 am

aiyo..adi....
ko nih..kaisara dalam cite 'kisah kaisara' la..
yang chumey2 pakai tudung tu...

_________________


http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 32
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by Zangetsu on Fri 31 Oct 2008, 12:13 pm

yang mata cam ikang lolong tuh...
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 32
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by mEnt@L_phoBia on Fri 31 Oct 2008, 12:40 pm

huhh..baha kutuk chentaku...siap kau..aku pancitkan tayr moto ko
avatar
mEnt@L_phoBia
HOT poster!
HOT poster!

Male Number of posts : 292
Age : 33
Kementerian : Bumi BPP
Bahagian : Menvari jodoh
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by dayonagi83 on Fri 31 Oct 2008, 1:00 pm

pancitkan jer daus..
aku sokong..
baha mmg suka dengki kat org..
avatar
dayonagi83
Awesome poster
Awesome poster

Female Number of posts : 175
Age : 34
Kementerian : MOF
Bahagian : Pengurusan Belanjawan
Registration date : 2008-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: cara nak jadikan perkahwinan kita ni weding of the year

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum