PERHATIAN
Mari lihat gambar GATHERING BERBUKA PUASA di Warisan, Putrajaya pada 18/9/08!
Latest topics
» fish oil sale
Thu 04 Aug 2011, 7:37 am by Guest

» Brown University Emergency Medicine Residency
Thu 04 Aug 2011, 3:14 am by Guest

» the benefit of fish oil
Tue 02 Aug 2011, 2:55 pm by Guest

» play casino online for free
Tue 02 Aug 2011, 1:06 pm by Guest

» смотреть гинекологический осмотр
Mon 01 Aug 2011, 6:55 am by Guest

» x-Hack hack you
Sun 31 Jul 2011, 10:48 pm by Guest

» Drug Schemata Prior
Sun 31 Jul 2011, 10:33 pm by Guest

» backlink checker backlinks service
Sun 31 Jul 2011, 8:57 am by Guest

» AppomiamictSS
Sat 30 Jul 2011, 2:10 am by Guest

Tahukah Anda?
Anda boleh customize profile anda dengan avatar dan signature.

Anda juga boleh set profile anda supaya menghantar email alert tentang aktiviti forum2 yang sedang anda layan.

Jangan lupa untuk set Timezone anda kepada GMT+8 supaya masa anda selaras dengan kami. Semua function ini boleh didapati di PROFILE.
Gallery



jgn berpolitik...

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

jgn berpolitik...

Post by dyanadina on Thu 18 Sep 2008, 12:11 pm

subject gua kat atas tu sempoi jer..
rasanya semua paham..
so gua lasa biarlah forum kiter ni bebas dalipada unsur2 politik coz tak sesuai lasanya..
so adi jalankan la tanggungjawab anda..
anda tau apa yg sepatutnya dilakukan..
Cehhhh..skima siut....
avatar
dyanadina
Newbie
Newbie

Female Number of posts : 10
Age : 34
Kementerian : kementerian kewangan
Bahagian : BEA
Registration date : 2008-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by intan_bpk on Thu 18 Sep 2008, 12:37 pm

oo..xbely ek??..kalau psl isu semasa pon xbley ek??..
avatar
intan_bpk
Regular poster
Regular poster

Female Number of posts : 54
Age : 33
Kementerian : Kewangan
Bahagian : BPK
Registration date : 2008-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by Zangetsu on Thu 18 Sep 2008, 12:38 pm

ntah..
kita bukan berpolitik...
kita cakap pasal isu semsa jer
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 32
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by nEeyA_deEya on Thu 18 Sep 2008, 1:23 pm

aku setuju..
kite bukan berpolitik..tp bincangkan isu2 semasa..
ntahla..mmg isu2 camni akan menyinggung sensitiviti sesetgh pihak..tp sebenarnya lebih elok kita bbincang dlm forum camni drp kita bincg kat luar..juz utk suarakan pendapat dan pandangan...

_________________


http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 32
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by Zangetsu on Thu 18 Sep 2008, 1:27 pm

yup..
aku sokong seratus peratus seribu dua ribu sebillion...dan juta juta lemon...
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 32
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by nEeyA_deEya on Thu 18 Sep 2008, 1:34 pm

cuma..
kita jgnla kupas isu tu terlalu jauh..
means lau suarakan pendapat secara umum dialu2kan...lau terlalu mendalam bahaya jugak pd masyarakat MoF kita nih..

_________________


http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 32
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by Zangetsu on Thu 18 Sep 2008, 1:44 pm

haha
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 32
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by fizah budget on Thu 18 Sep 2008, 2:01 pm

Btul tue...kta bukannye fanatik sgt dgn politik nie...kta just berdiskusi tntg isu semasa...itupun antara batch kta jerk...mmg la hal2 mcm nie bleh mengganggu sensitvity org lain tp pokok pangkalnye adalah niat kta...kta hnye share pendapat jerk...
avatar
fizah budget
Awesome poster
Awesome poster

Female Number of posts : 172
Age : 34
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Pengurusan Belanjawan
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by Zangetsu on Thu 18 Sep 2008, 2:51 pm

sekadar pandangan kita terhadapsesuatu isu jer...
bukan nak mengutuk mana2 pihak...
sekadar renungan bersama...
renung-renungkan dan selamat beramal
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 32
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by asmanita_bpk on Thu 18 Sep 2008, 3:42 pm

takpe.. ini merupakan proses menjana minda...blajar berpolitik dari skarang.. bukan ke kita ni bakal2 Majlis Tertinggi yang akan dilantik dalam kerajaan baru spt yg diwarwarkan oleh Incik Adi... pas tu bleylah kuarkan menifesto...

asmanita_bpk
Regular poster
Regular poster

Female Number of posts : 61
Age : 36
Kementerian : Treasury
Bahagian : Bahagian Perolehan Kerajaan
Registration date : 2008-09-16

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by Zangetsu on Thu 18 Sep 2008, 3:47 pm

ya mr presiden...ape isu kita ari nih
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 32
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by asmanita_bpk on Thu 18 Sep 2008, 3:53 pm

isu nye... tapi takut kena tebas ler...tp takpelah korang bagi jelah pandangan...

aku sebagai masyarakat yang datang dari kampung just nak tanye... kenapa peruntukan pembangunan yang diperuntukkan tidak memberi kesan kepada kemajuan kampung?maksunya bila dlm budget ada tp bila nak disalurkan ke kg2 duitnya tinggal ciput..

asmanita_bpk
Regular poster
Regular poster

Female Number of posts : 61
Age : 36
Kementerian : Treasury
Bahagian : Bahagian Perolehan Kerajaan
Registration date : 2008-09-16

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by Zangetsu on Thu 18 Sep 2008, 4:02 pm

ni pandangan aku laa...kat kampung aku...kat kampung org lain aku xtau...

bile keje kat bahagian MKD ni, ku dapati peruntukkan pembangunan yg diberi kepada agensi yang membangunkan kampung spt JKR dan majlis Daerah amatlah byk skali tetapi tidak dibelanjakan... menurut ckp ayah aku merangkap Ahli Jawatankuasa Kampung, apabila permohonan di buat alasan yang biase diberi oleh pengerusi AJK kampung ialah xdek peruntukkan... duit abis... yang aku pelik duit tu dia buat aper... di bahagian ini juga, ku dapati terdapat segelintir pemimpin yang mengambil keuntungan mudah... iaitu peruntukkan yang di beri oleh kerajaan akan di simpan sebagai fixxed deposit yang memberi pulangan faedah yang tinggi tanpa usaha ape2. bayangkan peruntukkan berjumlah RM100 juta. anggaran fix deposit menjangkau jutaan ringgit. Jd timbulah isu ketiadaan peruntukkan apabila di minta oleh AJK kampung ini.. sekian, terima kasih...

sy melaporkan dr bilik berita mr presiden...
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 32
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by asmanita_bpk on Thu 18 Sep 2008, 4:13 pm

aku pun rase something wrong some where ni..tapi itu ler kalu kat kg tu yg tinggal sume warga veteren yg pegang jawatan sekadar nak cukupkan syarat sesuatu organisasi..dan takde peruntukan adalah jawapan common daripada pengerusi JKK. mencari keuntungan diatas penderitaa org lain ...Cewah....

asmanita_bpk
Regular poster
Regular poster

Female Number of posts : 61
Age : 36
Kementerian : Treasury
Bahagian : Bahagian Perolehan Kerajaan
Registration date : 2008-09-16

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by asmanita_bpk on Thu 18 Sep 2008, 4:14 pm

tak kan takde pape tindakan diambil keatas pemimpin2 tu

asmanita_bpk
Regular poster
Regular poster

Female Number of posts : 61
Age : 36
Kementerian : Treasury
Bahagian : Bahagian Perolehan Kerajaan
Registration date : 2008-09-16

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by Zangetsu on Thu 18 Sep 2008, 4:17 pm

yang ni kita mengharapkan adi dr bahagian BPK untuk tindakan dia...kebiasaannya amatla sukar di kesan kerana ianya melibatkan kroni2 yang rapat beserta pulangan faedah yang lumayan setiap tahun...
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 32
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by intan_bpk on Thu 18 Sep 2008, 4:38 pm

Zangetsu wrote:yang ni kita mengharapkan adi dr bahagian BPK untuk tindakan dia...kebiasaannya amatla sukar di kesan kerana ianya melibatkan kroni2 yang rapat beserta pulangan faedah yang lumayan setiap tahun...

Pertanyaan..Adi dr BPK ke BKP??..aku rasa BKP sbb aku yg dok kt BPK..

perihal kemajuan kg, korg dh keja kt MOF nih ada la bukti kukuh nak menentang AJK kg yg ckp xda peruntukan. Mebi betul apa dia ckp..mean, duit tu xsampai ke kg tu.kalau sampai pun, ciput jek..bayar 'tol' yg byk
avatar
intan_bpk
Regular poster
Regular poster

Female Number of posts : 54
Age : 33
Kementerian : Kewangan
Bahagian : BPK
Registration date : 2008-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by Zangetsu on Thu 18 Sep 2008, 4:40 pm

tu aku tak tau laaa....
ape2 pun adi bahagian pemantauan dan kawalan lah yg perlu menjalankan kerja.... ADIIII BUAT KERJA NUH..jgn memain jah..
hahaha
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 32
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by asmanita_bpk on Thu 18 Sep 2008, 5:33 pm

if u all came from the rural area mesti korang tau kan... nak2 kat sabah...peruntukan yg besar dh diberikan memang ler sabah tu besar tapi tak kan asyik tak cukup jer kan.. ini yg nak kena jd charlies angel ni...

asmanita_bpk
Regular poster
Regular poster

Female Number of posts : 61
Age : 36
Kementerian : Treasury
Bahagian : Bahagian Perolehan Kerajaan
Registration date : 2008-09-16

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by Zangetsu on Thu 18 Sep 2008, 5:35 pm

nak wat camner...
lain org lain ragam dia...
ada yang jujur byk la pembangunan tempat dia...
huhu...org rural ni susah skit...
pantang nampak duit skit....padahal yang patut kita dapat tu lebih besor lg..kan kan
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 32
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by asmanita_bpk on Thu 18 Sep 2008, 5:39 pm

huhuhu... kalu dh tradisi dari org atas sekat2 peruntukan smpi ke ketua kg pun buat cengitu gak... apa lagi jom buat revolusi... tetiba rasa nak jadi ketua kg plak...
buleh ker pompuan jadi ketua kg?

asmanita_bpk
Regular poster
Regular poster

Female Number of posts : 61
Age : 36
Kementerian : Treasury
Bahagian : Bahagian Perolehan Kerajaan
Registration date : 2008-09-16

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by Zangetsu on Thu 18 Sep 2008, 5:43 pm

xleh...eee seme nak jd
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 32
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by asmanita_bpk on Thu 18 Sep 2008, 5:45 pm

alaa tak bleh yek.. takpelah..

kalu cengitu jadi SUPOL pada presiden kerajaan baru kita ler..bley????????

asmanita_bpk
Regular poster
Regular poster

Female Number of posts : 61
Age : 36
Kementerian : Treasury
Bahagian : Bahagian Perolehan Kerajaan
Registration date : 2008-09-16

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by Zangetsu on Thu 18 Sep 2008, 5:47 pm

ape tu...xtau laaa
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 32
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by asmanita_bpk on Thu 18 Sep 2008, 5:57 pm

tak tau cari dlm kamus...





SUPOL = setiausaha politik ler encik oiiii..

asmanita_bpk
Regular poster
Regular poster

Female Number of posts : 61
Age : 36
Kementerian : Treasury
Bahagian : Bahagian Perolehan Kerajaan
Registration date : 2008-09-16

View user profile

Back to top Go down

Re: jgn berpolitik...

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum