PERHATIAN
Mari lihat gambar GATHERING BERBUKA PUASA di Warisan, Putrajaya pada 18/9/08!
Latest topics
» fish oil sale
Thu 04 Aug 2011, 7:37 am by Guest

» Brown University Emergency Medicine Residency
Thu 04 Aug 2011, 3:14 am by Guest

» the benefit of fish oil
Tue 02 Aug 2011, 2:55 pm by Guest

» play casino online for free
Tue 02 Aug 2011, 1:06 pm by Guest

» смотреть гинекологический осмотр
Mon 01 Aug 2011, 6:55 am by Guest

» x-Hack hack you
Sun 31 Jul 2011, 10:48 pm by Guest

» Drug Schemata Prior
Sun 31 Jul 2011, 10:33 pm by Guest

» backlink checker backlinks service
Sun 31 Jul 2011, 8:57 am by Guest

» AppomiamictSS
Sat 30 Jul 2011, 2:10 am by Guest

Tahukah Anda?
Anda boleh customize profile anda dengan avatar dan signature.

Anda juga boleh set profile anda supaya menghantar email alert tentang aktiviti forum2 yang sedang anda layan.

Jangan lupa untuk set Timezone anda kepada GMT+8 supaya masa anda selaras dengan kami. Semua function ini boleh didapati di PROFILE.
Gallery



~permasalahan subjek~

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

~permasalahan subjek~

Post by nEeyA_deEya on Tue 16 Sep 2008, 12:01 pm

sure ramai yg pelik ngan tajuk topik ni..
act aku saje bukak topik ni sebab nak sharing knowledge
wpun aku da ade tunang
tp aku masih ade banyak prob ngan lelaki ni...
hope lau ade sape2 nak kongsi pengalaman menyelesaikan masalah lehla lepak topik ni...
sebab kadang2 aku blur..
tataw nak rujuk sape...
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 33
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by dayonagi83 on Tue 16 Sep 2008, 12:49 pm

ntahla nadeeya..
tp bg aku la kan..
x kira la lelaki ke pompuan ke..
masing2 ada fiil dia..
mcm pompuan kita ada angin..yelah byk yg nak d fkr..
lelaki pun actually sama gak..
cuma dorg ni dah d ciptakan nmpk kool even gelabah gak..
tetapi..nak kenal n membolehkan kita b'tolak ansur..
kita kena tau dia anak keberapa,latar belakang family dia n pendidikan dia..
lelaki nie..
kita kena main tarik tali n nak ckp dgn dorg kena simple tp padat..
aku x kate yg aku fhm lelaki..
tp setakat nie aku lbh cpt masuk dgn lelaki..
maybe coz adik2 aku semua lelaki n aku sorg jer pompuan..
pastu kat campus n kat Mof ni pun geng aku lbh rmi lelaki..
tp,1st of all..
apa mslh ko dgn insan yg b'nama lelaki nie?
manala tau aku blh bg pandangan skt tp tu la
aku kena tau gak apa mslh dia..
xnak la main masuk jer..
jd mcm segmen TERJAH lak..hehe
avatar
dayonagi83
Awesome poster
Awesome poster

Female Number of posts : 175
Age : 34
Kementerian : MOF
Bahagian : Pengurusan Belanjawan
Registration date : 2008-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by ida on Tue 16 Sep 2008, 1:02 pm

tu lah..kadang2 lelaki ni sgt2 sukar nak difahami..kalo aku ni..dh la jenis angin je memanjang..so kalo bf aku silap sket mesti aku cpt melenting..masalahnye aku slalu angin ngan bf(skrg dh jadi ex-bf,huhu) aku je..ngan member2 lelaki yg lain xplak mcm tu..sbb tu ex aku slalu jeles..tp masalahnye,walaupun aku slalu mrh2 ngan die..die je yg aku syg..tp die xfhm2 perangai aku..huhu..rindunyer kat die.. Embarassed
avatar
ida
Hardcore poster
Hardcore poster

Female Number of posts : 242
Age : 33
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Dasar Saraan, Wang Awam dan Khidmat Pengurusan
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by asmanita_bpk on Tue 16 Sep 2008, 1:52 pm

hmmm.. mmg susah kalu takde persefahaman kan..
jgn harapkan lelaki je nak faham ngan kita... lelaki pun nak gak kita faham apa yg mereka mau...

dalam alam percintaan kita impikan lelaki tu perfect utk jadi teman hidup... (just in our dream)
jgn ikut kepala sendiri jer...tolak ansur penting dalam institusi rumahtangga..

kepada mereka yg dalam alam percintaan.. jgn berpura2 tunjukkan sebenar perangai sebenar...

asmanita_bpk
Regular poster
Regular poster

Female Number of posts : 61
Age : 37
Kementerian : Treasury
Bahagian : Bahagian Perolehan Kerajaan
Registration date : 2008-09-16

View user profile

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by nEeyA_deEya on Tue 16 Sep 2008, 2:22 pm

i'm juz being myself..
tp lifestyle aku ngan dia mmg tak sama..
aku ni jenis ramai kawan..macam korang2 nih sume..and aku pon tataw nape aku lebih ramai kawan baik lelaki drp pompuan...tp once aku anggap lelaki tu kawan baik aku, insya Allah ati aku takkan terbuka untuk dia lebih dr sorang kawan..menda ni da berbuih mulut aku btau abe aku..
tp setiap kali aku nak keluar ngan kengkawan aku, dia tarik muka..padahal dia tau sape kawan2 aku sume..dia nak aku ngan dia je...bukan ape..kadang2 kite nak gak ada personal space..bukan nak cari lelaki lain..tp nak masa untuk diri sendiri la kan...??
macam aku..aku tak kisah lau dia kena outstation ke ape ke..tapi dia takleh..lau aku kerja luar je mulala tepon tu tak brenti2 menyanyi..bukan ape..kadang2 kita dahla keja, penat sume..pastu lau dia paham takpe..ni kadang2 dia marah sebab kita tak layan dia la pe la..
tu yg aku pening tu...bukan aku tak syang dia..lau tak sayang watpe la aku nak seidup semati ngan dia..
aku juz mintak sikit ruang je..for i'm being myself...
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 33
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by Adiputra on Tue 16 Sep 2008, 3:02 pm

Ada sesetengah lelaki, dia mudah tercabar dengan lelaki lain. Itu memang sifat dia. Kalu dia nampak sorang tu macho sket.. hensem sket (contoh.. antara tajul dan matdah.. sapa lagi ensem? Mestilah baha wakakaa!! Opps takde kene mengena)

if lelaki jenis ni nampak ko kawan ngan lelaki2 len yg ada kelebihan dari dia.. dia akan mudah rasa tersinggung.. so ko kena la pandai2 jaga hati.. jgn melalui perkataan.. gunalah mende2 len yg leh pujuk. dan ko kene materialize kan kat dia yg dia hanyalah satu2nyer lelaki yg ko sayang. bukan org len. tak tergugat nye hati kau kalu aku lebih hensem dari BF ko tu.. (opss lari topic lagi)

ikot aku, ramai jek membe2 jenis cantu.. So kekadang dorang luahkan prasaan kat aku.. kata yang bukan dorang jeles.. cuma risau sebab ada jek kes2 awek lari kat laki lain.. So tugas korang ialah utk meyakinkan lelaki jenis ini bahawa anda adalah sorang yg setia dan tak berganjak cintamu kepadanya.. wahhhh!! Hebat aku!...

Ida, sian ek ko nyer BF dah jadi EX. takpe.. aku single.. tamau try ke? amek borang ek?

_________________


avatar
Adiputra
Admin
Admin

Male Number of posts : 411
Age : 33
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Kawalan dan Pemantauan
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://www.friendster.com/adiputra

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by nEeyA_deEya on Tue 16 Sep 2008, 3:09 pm

tula kot..
aku da penat cakap kat dia..even aku da terima cincin dia pon..pecaye la kat aku..ati aku ni satu je..(cewah...)

ntah..kadang2 mmg menda2 camtu wat aku down..
dia takde ramai kawan..eh..tak jugak,,ade kawan tapi tak macam berkawan..eh ape da aku bebel nih..jarang sangat dia kuar ngan kengkawan dia..pada aku..aku tak kisah lau dia nak kuar ngan kengkawan lelaki dia..p joging ke, futsal ke..bukan aku tak suka dia ngan aku je tapi sebab aku rasa berkawan tu penting..yela..kadang2 time kita bebetul perlukan someone kengkawan kite la yg datang...
ye tak...???
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 33
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by Adiputra on Tue 16 Sep 2008, 10:05 pm

Aku stuju.. well, ko kene work out dengan dia la.. saling paham memahami.. btunang tu memang banyak dugaan dia.. time ni la korang nak tengok kekuatan korang.. lepas ni nak idop sampai mati tau.. jgn men2.. betul tak kak ita? kongsi la sket sape2 yg da kawen.. cane carik pasangan ni? I am not the right person to talk about love.. tak reti a awek2 ni..

_________________


avatar
Adiputra
Admin
Admin

Male Number of posts : 411
Age : 33
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Kawalan dan Pemantauan
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://www.friendster.com/adiputra

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by dayonagi83 on Wed 17 Sep 2008, 10:15 am

antara lelaki n pompuan ni mmg payah sikit..
pompuan xkan faham lelaki n lelaki xkan faham pompuan..
yelah..pompuan sesama pompuan or lelaki sesama lelaki pun susah nak faham..
ni kan lak yg b'beza jantina..
tp..bg aku..even xde pengalaman dlm bab cintan cintun ni..
adalah..tp zaman mentah dulu..xleh nak pakai..
back to the topic..
bg aku..dlm p'hubungan bukan saling memahami yg ptg sebab kta xkan fhm smpi bila2..
TETAPI yg paling penting ialah..
KEIKHLASAN n KEJUJURAN..
setia tu mayb kita blh setia..tp kalo bukan jodoh kita..xkan nak tgu lg kut..
dlm satu2 p'hubungan kita kena ada tolak ansur n saling hormat m'hormati selain adanya win2 situation n take n give..
lelaki mmg nmpk jer cool n macho..
tp mcm adi ckp..dorg kekadang t'gugat..
kat c2 kita yg pompuan kena b'diplomasi..
tp yg lelaki pun..drg kena faham pompuan ni..
even b'kawan dgn sejuta lelaki yg mayb lg perfect dr Bf dia,
once dia dah kate yg dia syg sgt2..dia akn setia walau apa org kata or dugaannya..
kecuali if dia pernah terluka..
lelaki pun camtu gak..
apap2pun..
ko kena ckp baik2 la kat tunang ko..
bg aku..
if kita sayang seseorg..kita xleh control dia..
kita kena bebaskan dia..
if betul jodoh kita dgn dia..
letak la lautan or benua mana pun..
kita tetap jmp..
tp if bkn jodoh kita..
b'kepit 24 jam sepanjang minggu pun xkan jd punya..
somehow,mmg senang nak ckp..tp bila dah jd kat diri sendiri..
kekadang kita lost gak..betul x?
apa2pun..dlm alam cinta kita kena try seimbangkan emosi n akal..
kalo x,mmg blh jd gila gamaknya..
avatar
dayonagi83
Awesome poster
Awesome poster

Female Number of posts : 175
Age : 34
Kementerian : MOF
Bahagian : Pengurusan Belanjawan
Registration date : 2008-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by ida on Wed 17 Sep 2008, 10:42 am

aku pun rase mende yg same mcm nadia..xbleh bagi aku berkawan ngan kawan2 aku..padahal sume kawan2 aku adalah kawan2 die..aduh..payah sgt ke nak faham sikit je perasaan kite ni?aku setuju gak ngan nadia bile die kate bukan kite nak cari lelaki lain..tapi just nak sikit ruang untuk hidup kite..dh conform2 kite sayang giler kat die..takkan la nak pg cari lelaki lain plak..dh tu, takkan wat depan2 die..mesti la sorok2 kan..ni tidak..asyik nak aku ngan die je..tp last2 dh clash..ayat power yg smpai skrg menusuk kalbu aku..die bleh cakap..skrg awak bleh pegi kat kawan2 awak..pergh..die tak taw yg sepanjang aku couple ngan die..aku dh hilang kawan2..skrg dgn bangganye die suh aku pg kat kawan2 aku..susah giler aku nakterima..malu..terpikir kwn2 aku sgup ke terima aku balik?huhu..sedih2..nanti nangis lak..nanti2 aku sambung balik la..xtahan la air mata nih.. Crying or Very sad Crying or Very sad nadia..ko punyer story same mcm aku..cume untung ko dah tunang..aku dah single balik..hehe Laughing

adi naj jadik bf aku?boleh2..nanti submit borang ek.. Wink
avatar
ida
Hardcore poster
Hardcore poster

Female Number of posts : 242
Age : 33
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Dasar Saraan, Wang Awam dan Khidmat Pengurusan
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by fizah budget on Wed 17 Sep 2008, 11:08 am

Betul tue...ikatan pertunangan tue byk dugaan dan pancarobanye...time bertunang ni la tuhan nk uji pasangan tue...sama ada jujur ke x..walaupun dh bertunang, xsemestinya kta kena berkepit jerk ngan dia...kena la bg space utk kta ngan kwn2...sbb kwn la yg akan menghulurkan bantuan di saat kta betul2 memerlukan...klu kta asyik ngan tunang jerk, kta akan kehilangan kwn2..alam percintaan nie..kena ada kejujuran, keikhlasan dan kesetiaan...tunang awk tue xperlu la nk takut atau pun mengongkong..sbb dah sah2 awk sygkn dia...dan awk pun dh bersetuju nk jd milik dia...xkan la awk nk berubah hati...tp tunang awk tue kena la memahami...dan yg penting jgn memperlekehkan kesetiaan awk...dia kena jg hati awk jg..jgn buat awk sakit hati...kerana sekali hati awk terluka..awk akan kecewa dgn keputusan yg telah dibuat utk hidup bersama...korang kena duk berbincang...try slow talk...discuss apa yg perlu tuk menjaga hubungan korang nie..yg penting kta kena jd diri sendiri...
avatar
fizah budget
Awesome poster
Awesome poster

Female Number of posts : 172
Age : 34
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Pengurusan Belanjawan
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by kak eta on Wed 17 Sep 2008, 12:33 pm

Hai adik2 akak yg belum lagi berumahtangga ni... biasalah asam garam percintaan.. kalau yg dah bertunang tu lagi banyak dugaannya.. just nak kongsi cerita .. akak bercinta 7 tahun.. dalam masa 7 tahun pernahlah clash ngan dia (sekarang hubby).. biasalah salah faham kan. But akhirnya we all sambung semula percintaan dan kekal sampai sekarang.. Teringat tarikh akak mula bercinta iaitu semalam (16 Sept 1994).

Mula-mula kahwin akak memang selalu gaduh dan bersedih.. Tapi lepas gaduh biasanya ia akan lebih mengeratkan lagi hubungan suami isteri. Lama-lama dah tak kuasa nak gaduh dah... (kalau merajuk pun pujuk sendiri...he...he.. ).. suami akak memang tak romantik.. nak ubah pun tak boleh.. lama2 akak terima dengan sikap tak romantiknya tu... tup...tup... dah 7 tahun we all kahwin.... Bahagia......... I love you
avatar
kak eta
Regular poster
Regular poster

Female Number of posts : 67
Age : 41
Kementerian : Kewangan
Bahagian : Perancangan Korporat
Registration date : 2008-09-13

View user profile http://zeeta-scorpio.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by ida on Wed 17 Sep 2008, 12:49 pm

Renungkanlah sedalam-dalamnya.

Tidak,
Jodoh tiada kaitan dengan keturunan. Hanya belum sampai masanya. Ia
bagai menanti jambatan untuk ke seberang. Kalau panjang jambatannya
jauhlah perjalanan kita. Ada org jodohnya cepat sebab jambatannya
singkat. Usia 25 tahun rasanya belumlah terlalu lewat. Dan usia 35
tahun belum apa2 kalau sepanjang usia itu telah digunakan untuk
membina kecemerlangan. Nyatakanlah perasaan dan keinginan anda itu
dalam doa2 lewat sembahyang. Allah mendengar.

Wanita baik untuk lelaki yang baik, sebaliknya wanita jahat untuk
lelaki yang jahat. Biar lambat jodoh asalkan mendapat Mr Right dan
biar seorang diri drpd menjadi mangsa lelaki yang tidak beriman
kemudian nanti.

Memang kita mudah tersilap mentafsir kehidupan ini. Kita selalu
sangka, aku pasti bahagia kalau mendapat ini. Hakikatnya, apabila kita
benar2 mendapat apa yang kita inginkan itu, ia juga dtg bersama
masalah.

Kita selalu melihat org memandu kereta mewah dan terdetiklah di hati
kita, bahagianya org itu. Hakikatnya apabila kita sendiri telah
memiliki kereta mewah kita ditimpa pelbagai kerenah. Tidak mustahil
pula org yang memandu kereta mewah(walaupun sebenarnya tak mewah)
terpaksa membayar lebih tatkala berhenti untuk membeli durian di tepi
jalan. Orang lain membeli dengan harga biasa, dia terpaksa membayar
berlipat ganda.

Ketika anda terperangkap dalam kesesakan jalan raya, motosikal
mencelah-celah hingga mampu berada jauh di hadapan. Anda pun mengeluh,
alangkah baiknya kalau aku hanya menunggang sebuah motosikal seperti
itu dan cepat sampai ke tempat yang dituju. Padahal si penunggang
motosikal mungkin sedang memikirkan bilakah dia akan memandu kereta di
tgh2 bandar raya.

Bukan semua yang anda sangka membahagiakan itu benar2 membahagiakan.
Bahagianya mungkin ada tapi deritanya juga datang sama. Semua benda,
pasti ada baik buruknya.

Demikian juga perkahwinan. Ia baik sebab ia dibenarkan oleh agama,
sunnah Nabi, sebagai saluran yang betul untuk melepaskan shahwat di
samping membina sahsiah dan sebagainya, tapi ia juga buruk sebab ramai
org yang berkahwin hidupnya semakin tidak terurus.

Ramai orang menempah neraka sebaik sahaja melangkahkan kaki ke alam
berumahtangga. Bukankah dengan ijab dan Kabul selain menghalalkan
hubungan kelamin, tanggungjawab yang terpaksa dipikul juga turut
banyak? Bukankah apabila anda gagal melaksanakannya, anda membina dosa
seterusnya jambatan ke neraka?

Berapa ramaikah yang menyesali perkahwinan masing2 padahal dahulunya
mereka bermati-matian membina janji, memupuk cinta kasih malah ada
yang sanggup berkorban apa sahaja asalkan segala impian menjadi nyata?

Jika tidak sanggup untuk bergelar isteri tidak usah berkahwin dulu.
Jika merasakan diri belum cukup ilmu untuk bergelar ibu ataupun ayah,
belajarlah dulu. Jika rasa2 belum bersedia untuk bersabar dgn kerenah
anak2, carilah dulu kesabaran itu. Jangan berkahwin dahulu sebab
kenyataannya ramai yang tidak bersedia untuk melangkah tetapi telah
melompat, akhirnya jatuh terjerumus dan tidak jumpa akar berpaut
tatkala cuba mendaki naik.

Berkahwin itu indah dan nikmat bagi yang benar2 mengerti tuntutan2nya.

Berkahwin itu menjanjikan pahala tidak putus2 bagi yang menjadikannya
gelanggang untuk mengukuhkan iman, mencintai Tuhan dan menjadikan
syurga sebagai matlamat. Berkahwin itu sempadan dari ketidaksempurnaan
insan kepada kesempurnaan insan - bagi yang mengetahui rahsia2nya.

Berkahwinlah anda demi Tuhan dan Nabi-Nya, bukan berkahwin kerana
perasaan dan mengikut kebiasaan. Jodoh usah terlalu dirisaukan, tiba
masanya ia akan datang menjemput, namun perlu juga anda membuka
lorong2nya agar jemputan itu mudah sampai dan tidak terhalang. "


Seorang teman pernah berpesan..

"Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar..
Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi.." "



`Cinta yang disemadikan tidak mungkin layu selagi adanya imbas
kembali. Hati yang remuk kembali kukuh selagi ketenangan dikecapi.
Jiwa yang pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada. Parut yang
lama pastikan sembuh selagi iman terselit didada...`
avatar
ida
Hardcore poster
Hardcore poster

Female Number of posts : 242
Age : 33
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Dasar Saraan, Wang Awam dan Khidmat Pengurusan
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by dayonagi83 on Wed 17 Sep 2008, 1:09 pm

alam cinta mmg byk pancarobah..
tp besar lg dugaan n cabaran apabila kita melangkah ke alam
perkahwinan..
seorg teman pernah berpesan kat aku..
dia kira abg angkat aku yg skrg dah kawen n bahagia..
dia ckp mcm ni.."adik,cintai lah org yg mencintai adik lebih dr adik cintakan dia.."
seorg sahabat ku lak selalu pesan kat aku..
kita selalunya xkan dpt apa yg kita ingin kan..
sebaliknya kita akan dpt apa yg kita perlukan..
soal hati dan perasaan ni mmg payah nak d gambarkan or
payah nak d fikirkan..
alam bertunang blh d umpamakan kita dah m'bina separuh drp masjid,just nak tgu ijab dan kabul utk melengkapkannya m'jd masjid..
lelaki tdk kira pandai atau bodoh akn tetap jd ketua yg akan m'tadbir
bukan shj dirinya ttp isteri n anak2 yg bakal lahir..
pompuan lak..xkira la pandai or bodoh..
kena patuh pd suami..
d sinilah agama ISLAM memainkan peranan..
menjd panduan mengemudi bahtera rmh tangga yg dugaannya lg hebat jika d bandingkan dgn alam p'cintaan..
bg aku..aku just ingatkan diri sdr..
"bila dah kahwin,pompuan hak mutlak suami sama ada d dlm or d luar rumah,tetapi suami hy jd milik mutlak isteri bila dia kat dlm rumah,tp bila dia kuar jer dr pagar rumah..dia bukan lg milik mutlak c isteri tetapi dia adalah milik masyarakat,negara n agama"..
tp tu lah..dlm p'hubungan..x kira lelaki or pompuan..
kita selalu mengikut perasaan b'banding rasional akal..
tp aku mmg x setuju if asyik b'kepit 24 jam..
rimas..
xkira lelaki or pompuan..
kita mmg perlukan privasi kekadang n kita xleh la nak tinggal kawan hy semata-mata bf or gf..
tp tu la manusia..byk ragam n fiil..
somehow,benda yg ntah apa2 tu lah yg akn jd warna-warni kehidupan kita..
avatar
dayonagi83
Awesome poster
Awesome poster

Female Number of posts : 175
Age : 34
Kementerian : MOF
Bahagian : Pengurusan Belanjawan
Registration date : 2008-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by Adiputra on Fri 19 Sep 2008, 7:39 am

Hurm.. aku ni bodo sket hal2 percintaan... tak reti la.. Sad

_________________


avatar
Adiputra
Admin
Admin

Male Number of posts : 411
Age : 33
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Kawalan dan Pemantauan
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://www.friendster.com/adiputra

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by dayonagi83 on Fri 19 Sep 2008, 9:12 am

ko mmg..bukan sket tp byk..haha..
alah..tu semua dr diri sdr..
ty hati tp jgn ikut hati nnt makan hati..
tp benda ttg hati ni mmg blh buatkan kita biul sikit..
sikit jer biul dia,tp sakit yg d tinggal tu yg payah..
aku pun x fhm..
avatar
dayonagi83
Awesome poster
Awesome poster

Female Number of posts : 175
Age : 34
Kementerian : MOF
Bahagian : Pengurusan Belanjawan
Registration date : 2008-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by Adiputra on Wed 29 Oct 2008, 3:46 pm

Yang penting, aku agak bahagia sekarang melihat diriku berjaya satu persatu.. cuma kekadang sunyi.. aku ni bukan jenis main perempuan.. Maksudnya.. yang memerlukan org utk dicintai dan menyintai.. aku selesa dok sorang2.. aku rasa aku ni jenis kawin lambat ngan maybe macam abg aku sket.. jumpa trus kawin.. cinta kemudian... i think i will be like him... hurm..

_________________


avatar
Adiputra
Admin
Admin

Male Number of posts : 411
Age : 33
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Kawalan dan Pemantauan
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://www.friendster.com/adiputra

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by nEeyA_deEya on Wed 29 Oct 2008, 4:09 pm

that's good la adi..
membe aku pon cam ko gak..
umo 27 baru kawen..knal hubby dia dalam 3 bulan, terus tunang..
3bulan pastu kawen..
alhamdulillah..bahagia je sampai skang..

_________________


http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 33
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by Adiputra on Fri 31 Oct 2008, 11:33 am

Soo sape yg nak kenal aku trus kawin.. cepat angkat tangan!

_________________


avatar
Adiputra
Admin
Admin

Male Number of posts : 411
Age : 33
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Kawalan dan Pemantauan
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://www.friendster.com/adiputra

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by Zangetsu on Fri 31 Oct 2008, 12:14 pm

adi..
ada nyah tingkat doblas angkat tangan tuh...
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 33
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by dayonagi83 on Fri 31 Oct 2008, 1:02 pm

woi adi..
ko ingat kawen tue senang..
mcm ko main futsal?
yg ko nak pinang nnt anak org bkn anak beruk..
main tangkap muat jer..
aiyo..
tp bunyi mcm desprate jer..
avatar
dayonagi83
Awesome poster
Awesome poster

Female Number of posts : 175
Age : 34
Kementerian : MOF
Bahagian : Pengurusan Belanjawan
Registration date : 2008-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by DianZul on Fri 31 Oct 2008, 3:01 pm

Nak nyampok.......

Ko bia btul...nyah pun ko nak ke?
Ishhh geli geleman aku dengo....

DianZul
Newbie
Newbie

Female Number of posts : 11
Age : 34
Kementerian : kewangan
Bahagian : pengurusan sumber manusia
Registration date : 2008-09-18

View user profile

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by Zangetsu on Mon 03 Nov 2008, 9:24 am

geli konon..
bukan ko ske ker
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 33
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by fizah budget on Mon 03 Nov 2008, 10:45 am

Wah topic hangat nmpk...adi nk cari pasangan yg bleh terus kawin jerk???? bercinta sebelum kawin atau bercinta selepas kawin itu semua bergantung kpd individu tue sendiri...ada yg kena kenal hati budi btul bru lah bleh melangkah ke gerbang perkahwinan...ada lak kenal beberapa bulan..terus tunang n kawin...bahagia jgk...xsangka lak adi antara org2 yg xsuka bercinta2 nie...
avatar
fizah budget
Awesome poster
Awesome poster

Female Number of posts : 172
Age : 34
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Pengurusan Belanjawan
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by dayonagi83 on Mon 03 Nov 2008, 2:37 pm

tp bab hati n perasaan ni susah nak ckp..
hari ni kita ckp mcm ni..
esk2 yg jd adalah sebaliknya..
soal jodoh, soal yg mcm mana..
aku dah takut nak ckp..
kekadang..apa yg kita xnak tue la yg kita dpt..
dah byk contoh aku nmpk..
so aku x berani nak ckp..
apapun,aku yakin satu jer..
Allah dah cipta kita b'pasang2an..
saling melengkapi krn hawa itu dr rusuk adam..
if adam yg mana aku adalah rusuk kiri dia dah ada maka kawen la..
tp kita kena ingat gak..
kekadang adam or hawa kita ada yg telah pergi dulu seblm kita..
adalak..kita rasa kita d jodohkan dgn seseorg yg mmg xsesuai dgn kita..mcm org baik dgn org jahat..
tp pasti ada hikmah napa Allah temukan kita dgn jodoh mcm tue..
yg penting niat,doa, usaha n tawakkal
avatar
dayonagi83
Awesome poster
Awesome poster

Female Number of posts : 175
Age : 34
Kementerian : MOF
Bahagian : Pengurusan Belanjawan
Registration date : 2008-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: ~permasalahan subjek~

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum