PERHATIAN
Mari lihat gambar GATHERING BERBUKA PUASA di Warisan, Putrajaya pada 18/9/08!
Latest topics
» fish oil sale
Thu 04 Aug 2011, 7:37 am by Guest

» Brown University Emergency Medicine Residency
Thu 04 Aug 2011, 3:14 am by Guest

» the benefit of fish oil
Tue 02 Aug 2011, 2:55 pm by Guest

» play casino online for free
Tue 02 Aug 2011, 1:06 pm by Guest

» смотреть гинекологический осмотр
Mon 01 Aug 2011, 6:55 am by Guest

» x-Hack hack you
Sun 31 Jul 2011, 10:48 pm by Guest

» Drug Schemata Prior
Sun 31 Jul 2011, 10:33 pm by Guest

» backlink checker backlinks service
Sun 31 Jul 2011, 8:57 am by Guest

» AppomiamictSS
Sat 30 Jul 2011, 2:10 am by Guest

Tahukah Anda?
Anda boleh customize profile anda dengan avatar dan signature.

Anda juga boleh set profile anda supaya menghantar email alert tentang aktiviti forum2 yang sedang anda layan.

Jangan lupa untuk set Timezone anda kepada GMT+8 supaya masa anda selaras dengan kami. Semua function ini boleh didapati di PROFILE.
Gallery



balik kampung!!

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: balik kampung!!

Post by nEeyA_deEya on Tue 16 Sep 2008, 9:45 am

ala...
kengkawan..
kira cincai jela..
hehehehe
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 33
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by Adiputra on Tue 16 Sep 2008, 10:19 pm

So tajoi ni ada tak penumpang dia?

_________________


avatar
Adiputra
Admin
Admin

Male Number of posts : 411
Age : 33
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Kawalan dan Pemantauan
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://www.friendster.com/adiputra

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by mEnt@L_phoBia on Wed 17 Sep 2008, 9:00 am

aku balik kg sabtu depan...pastu kami sekeluarga akan balik masjid tanah melaka...huwarghhhhhhhhhh..best best....sungguh lazat sekali bile dapat balik kg
avatar
mEnt@L_phoBia
HOT poster!
HOT poster!

Male Number of posts : 292
Age : 33
Kementerian : Bumi BPP
Bahagian : Menvari jodoh
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by nEeyA_deEya on Wed 17 Sep 2008, 9:51 am

selazat popia md dah..
huahuahuahua

_________________


http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 33
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by kak eta on Wed 17 Sep 2008, 12:47 pm

Adiputra wrote:Waaa!! Nak kampung!! Nak kampung.. tapi kan.. aku ada la kampung.. tanya tajoi..

hang cepatlah kawin.. nanti boleh balik kg isteri... cari isteri belah2 utara...
avatar
kak eta
Regular poster
Regular poster

Female Number of posts : 67
Age : 40
Kementerian : Kewangan
Bahagian : Perancangan Korporat
Registration date : 2008-09-13

View user profile http://zeeta-scorpio.blogspot.com

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by kak eta on Wed 17 Sep 2008, 12:50 pm

nadeeya wrote:selazat popia md dah..
huahuahuahua

nak tanya popiah tu yang kecik2 atau yang besar2 cam jual kat pasar Ramadhan tu?
avatar
kak eta
Regular poster
Regular poster

Female Number of posts : 67
Age : 40
Kementerian : Kewangan
Bahagian : Perancangan Korporat
Registration date : 2008-09-13

View user profile http://zeeta-scorpio.blogspot.com

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by fizah budget on Wed 17 Sep 2008, 1:14 pm

Md.dah kg ko kt mlke ke? xtau lak ko ni ada kg kt mlke...aku blk mlke jumaat dpn then ahad bru blk ke kampung halaman sebelah ayah di Kedah...ry ke3 blk ke kampung sebelah mak di Muar..actually, lg seronok kt kg Muar coz sepupu2 and anak buah ramai sesgt...xsbr nk blk kg..adi,ko blk kg sape? ko ikut tajul ke? Xpun ko ikut jerk md.dah..kg dia dkt jerk kt msjd tnh je...blk hari pun bleh gak...
avatar
fizah budget
Awesome poster
Awesome poster

Female Number of posts : 172
Age : 34
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Pengurusan Belanjawan
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by Adiputra on Wed 17 Sep 2008, 3:26 pm

Huhu.. jadual aku tahun ni:

Raya pertama : Raya di umah Putrajaya (agenda wajib)---> pergi umah tok kat Wngs Maju (mintak2 maap) ----> Ke umah abg abah aku kat B.Caves -----> Umah Abg aku nyer bini (Puchong) seterusnya ke umah mana2 yg berkenan.

Raya kedua : Perjalanan bermula ke Ipoh (on da way singgah umah2 sedara mara) ----> Trus ke Perlis (sambil singgah2 umah sedara mara) dan akhir skali tido smalam (Umah abg abah aku)

Raya ketiga : Perjalanan bermula dari Perlis ke Hatyai (Jgn tanya kenapa!)---> hatyai, duduk di hotel sana selama dua hari dan balik ke Perlis semula utk amek barang2 (umah abg abah aku)

raya Keempat : perjalanan ke Putrajaya sambil singgah umah sesape yg berkenan...

Raya kelima dan seterusnya.. Probably gi Melaka/johor kot.. sedara mara kat situ.

.. Bekerja semula di MOF dengan kekenyangan yg amat sangat....Tamat Sleep

_________________


avatar
Adiputra
Admin
Admin

Male Number of posts : 411
Age : 33
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Kawalan dan Pemantauan
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://www.friendster.com/adiputra

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by ida on Wed 17 Sep 2008, 3:28 pm

huh..sungguh xbest raye ko..sekadar singgah2 jerk?kalo mcm tu baik ko wat program singgah raye je,ganti program singgah sahur.. cyclops
avatar
ida
Hardcore poster
Hardcore poster

Female Number of posts : 242
Age : 33
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Dasar Saraan, Wang Awam dan Khidmat Pengurusan
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by fizah budget on Wed 17 Sep 2008, 4:00 pm

Setuju dgn ida...ko buat je program singgah raye...utk TV3... ko la jd penerbit dan pengacaranye..btul2 xbest jadual ko klu stakat singgah2 jerk...pastu mlm ry kat bndr lak tue..mlm ry kt kg...best giler..happening..kt bandar stakat tgk lampu2 yg terang bt apa??? tp xdinafikan la..ko mmg byk sedara-mara kt seluruh semenanjung m'sia nie...and xsangka gak...time ry ko leh la nk bercuti kt hatyai yerk...melawat sedara jg ke kt sane? Question
avatar
fizah budget
Awesome poster
Awesome poster

Female Number of posts : 172
Age : 34
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Pengurusan Belanjawan
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by nEeyA_deEya on Wed 17 Sep 2008, 4:24 pm

adi..
dalam perjalanan pulang ke umah tercinta
jemputla datang ke umah aku..
kat klang...
nanti aku bagi ko main mercun bersama2 mohd adiputra..
hehehehehehe

_________________


http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 33
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by asmanita_bpk on Wed 17 Sep 2008, 4:50 pm

saje jer nak syer "Syoknye Raye di kampung"....

pagi2 hari sobolum rayo dah bangun pagi2 mulakan tugas nak tulun mak abah.. :- (semua buat blakang rumah)

i)tolong mak pegang ayam yg nak disembelih.. hish ayam ni tak duk diam plak...(korang penah tak tengok ayam kg kena sembelih. pas tu dia terlompat2 ngan terbang tingi. pas stngah jam baru mati ngan aman..)
i) mesin kelapa 8 biji nak buat rendang ayam ngan rendang daging
ii) anyam ketupat ler.. hehe aktivit paling best.. kitorag adik beradik berlumba sapa paling bnyk dpt buat..
iii)masukkan beras pulut dalam buluh lemang... pas tu nak bako plak... huhu eden serenda nak jago api.. biarlah abg ipar aku menanggung sekso tuh...
iv) sambil2 tuh rendang ngan ketupat dah terjerang atas dapur kayu... hohaaa... best giler suasana cengini

ptg lepas zuhur....
i) masak kuah kacang
ii)masak kuah laksa ( biasanye time2 gini dh terasa keletihan... chitting ler.. pi tidur bawah rumah.. huhu sapa pun tak tau.. tapi baru nak terlena kak ngah dah jerit panggil nama ku dgn suaranye cam hampeh... cehhh penat ler... takpe raye punye pasal ku gagahi jua)

ptg lepas asar...
i)siapkan juadah buka posa
ii)tolong abang isi minyak tanah dalam pelita nak gantung kat pagar
(tangan bau minyak tanah woaa...tak tahan...)

malam lps takbir...
i) inilah masanye...visi melancarkan perang ngan jiran sebelah rumah... huh apa lagi tunder cat ngan mercun lidi ler...pergh meriah giler sehhh..letak mercun dalam botol coke yg kaca tuh pas tu pegangn arah ke langit... hhehe... umur dah meningkat tak halang utk bergumbira di malam raya...
ii) dah penat masuk rmah tengok citer melayu nak2 kat astro (citer rashid sibir) mesti tangkap leleh ayor mata nye lah..
iii) agak dah ngantuk apa lagi masuk bilik tido ler.. esok pepagi nak g masjid

hehhe inilah dia serba sedikit pengalaman persiapan raya di kg..
sekian terima kasih.

asmanita_bpk
Regular poster
Regular poster

Female Number of posts : 61
Age : 37
Kementerian : Treasury
Bahagian : Bahagian Perolehan Kerajaan
Registration date : 2008-09-16

View user profile

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by Adiputra on Thu 18 Sep 2008, 8:51 am

Waaaa!!! Nak tukau!! Nak tukau!! Tamau raya kat hatyai!! Waa!! Nak pelita! Nak mercun.. nak bom tangan!! Nak potong ayam gak!! Nak sume!! Waaaa!!! Aku nak kawin ngan orang kampung ulu2 gak. aku tak kisah!! Korang cepat! Misi mencari bini aku.. cepat carik yg kampung2.. comel2.. ala2 gadis melayu yg menawan. yang tertarik hati yang memikat.. Kalau dah memang tak mungkin aku tertarik.. kalau dah memang tak mungkin aku kan jatuhhh.. aduhaiiiiiiii!!!

p/s: Ada lebey kurang sminggu lebey utk kawin ni.. sebelum raya!

_________________


avatar
Adiputra
Admin
Admin

Male Number of posts : 411
Age : 33
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Kawalan dan Pemantauan
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://www.friendster.com/adiputra

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by Zangetsu on Thu 18 Sep 2008, 8:53 am

adi dah mula nak merapu...
tajul pi ikat dia cepat...
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 33
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by honam on Thu 18 Sep 2008, 9:06 am

huhu...btol la..mmg syok raya kat kg..
lagi2 jenis famili besar..sanak sedare semua balik...
riuh rendah rumah atok...
wakaka,adi xdapat rasa mcm tu..
haha,padan mukeeee........
avatar
honam
Addicted poster
Addicted poster

Male Number of posts : 108
Age : 33
Kementerian : kementerian kewangan malaysia
Bahagian : belanjawan
Registration date : 2008-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by Zangetsu on Thu 18 Sep 2008, 9:09 am

adi ske raya kat kl...
hari raya tgk wayang sorang2 dikala org tgh ziarah menziarahi...
kan adi kan...
wayng pun kosong jah..huhu
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 33
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by fizah budget on Thu 18 Sep 2008, 9:29 am

Btul tue tajul...raya kt kg...klu family yg besar tue...lg la meriah...penuh umh atok kta...pas bersalam-salaman...kta jln kaki jerk ramai g ziarah umh sedara mara yg dkt2 tu dlu...nnti sepanjang jln kt kampung kta akan nmpk bdk beraya dr sebuah rumah ke sebuah rumah...klu mlm ry xyah ckp la...pelita terang benderang...bunyi mercun la..roket la..ntah apa2 lg la jenis bunga api/mercun yg bdk kg akan bakar...ada yg sembang smpai ke pagi tue...klu kg yg menjalankan tradisi takbir dr rumah ke rumah mlm raya...lg la seronok...huhuhuhuuhuu...rugi ooo adi...xleh nk merasai pengalaman yg cukup menarik ini...so, tajul n baha apa lagi..cpt carikan adi jodoh...xperlu la org kampung ulu sesgt....tp asalkan calon wife dia tue ada kampung cukuplah...
avatar
fizah budget
Awesome poster
Awesome poster

Female Number of posts : 172
Age : 34
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Pengurusan Belanjawan
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by Zangetsu on Thu 18 Sep 2008, 9:32 am

kampung baru leh.. kat kl
haha
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 33
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by nEeyA_deEya on Thu 18 Sep 2008, 9:34 am

sian kat adi wei..
aku ni agaknye disebabkan anak kembar aku bernama adiputra maka aku pun slalu la merase kesian kat adiputra ni...hehehehe

aku pon balik kg gak..tp raya ke3..biasanya sehari b4 raya la yg paling bz..macam biasa la keja aku menganyam ketupat (bukan mengumpat tau)..dahtu wat lontong yg mmg susah da nak carik kat luar drp kg aku..adik ngan mak aku wat rendang..disebabkan aku tak bape gemor makan rendang maka aku akan masak ayam masak merah utk dimakan bersama juadah hari raya..hehehehe...malam tu tak tido la..sambil2 jaga api ketupat ngan lontong, aku kenala abiskan jahit baju raya sendiri...(skang pon mak aku tak wat lagi baju raya aku..dia suh aku wat sendiri)..budak2 kecik for sure akan dtg menyibuk..yg main bunga api, yg main meriam, yg main mercun, yg main api aku cucuh tangan dia..hehehehe

pagi raya satu family pegi masjid..then beraye kt umah..berjalan ke umah nenek aku di belakang dan umah sedara mara di sekeliling umah aku..malam tu kitorg akan berkumpul kat kg baru (umah opah -->emak mak aku)..dan bergumbira..aku bergumbira jugak walaupun poket da semakin nipis (Sebab anak buah ramai)...walaupun korang slalu mempersendakan kg baru ni..sebab dia kat kl..tp malam raya ke2 tu kg baru adalah tempat paling best untuk aku n family...

2 ari beraye kat umah raya ketiga balik kg..malam tu jugak memarut kelape, bancuh santan n bakar lemang..slalunya aku la yg ditugaskan jaga api lemang..(asal jaga api je aku)..atok aku dgn bangganya akan wat rendang tok resipi nenek moyang...paling sedap dalam dunia..makan satu hari satu malam gak r..sebab nak wat yg bebetul kering...

masuk raya ke5 aku akan jadik busan sebusan2nye...sebab aku tau raya ke6 atau raya ke7 aku da kena balik putrajaya...huhuhuhu...tp kemeriahan raya tetap diteruskan bila menjelang ujung minggu..beraye ke umah kengkawan dan mana2 umah terbuka...

syoknye raye....!!!!!!!!


Last edited by nadeeya on Thu 18 Sep 2008, 9:35 am; edited 1 time in total

_________________


http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 33
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by honam on Thu 18 Sep 2008, 9:35 am

ape kate aku cadangkan cik fizah kite je jadi calon utk adi...
wakaka..orait ape,fizah ade kampung?
hahaha....
setuju???
avatar
honam
Addicted poster
Addicted poster

Male Number of posts : 108
Age : 33
Kementerian : kementerian kewangan malaysia
Bahagian : belanjawan
Registration date : 2008-09-15

View user profile

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by Zangetsu on Thu 18 Sep 2008, 9:37 am

ok..
gua setuju jah...
member2 nyer pasal..
haha
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 33
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by fizah budget on Thu 18 Sep 2008, 9:40 am

hampeh ko tajul...xnk aku...sbb sape yg jd wife adi nnti dia suh byr kan zakat fitrah utk dia...ntah mazhab mana lak dia pakai...lgpun..takut aku nk bw org bandar blk kampung...takut dia terlebih excited mengalah anak sedara aku lak..
avatar
fizah budget
Awesome poster
Awesome poster

Female Number of posts : 172
Age : 34
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Pengurusan Belanjawan
Registration date : 2008-09-12

View user profile

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by Zangetsu on Thu 18 Sep 2008, 9:41 am

haha...
bgs2 kerana anda telah berjaya meneka dgn tepat perangai adi masuk kampung..
huhu
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 33
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by asmanita_bpk on Thu 18 Sep 2008, 10:03 am

wahkahkah... pas ni nak citer pagi raya plak.. (season 2)


i)waktu cenggini yang den nak maleh ni.. dalm kul 6.00 abah dah kerahkan
aku kejut anak2 buah yg tido depan tv.. ceh sakitnye hati bila kejutan ku takde
respon dari diorang...rasa nak simbah je ngan air kolah yg memang sejuk tu...dah sakit anak tekak aku nih...yelah kalu tak kejut awal kang berderet plak nak tunggu turn depan bilik air... kalu lambat gi masjid kang marah plak abah aku dah ler dia tok imam tak kan dia nak tunggu ketibaan kitorang smpi masjid baru dia nak start sembayg raya kot..


ii)hehehhe lepas siap pakai baju raya anak sedare aku yg agak2 senget pg2 raya ni buat show tayang baju raya memasing..cehhh perasan hensem ngan cun ler tu... hehe tapi korang memang hensem n cun macam mak su dia... kwah kwah... YaAllah tak baik riak..

iii) minum pagi ler belasah lemang ngan ketupat.. kakak2 aku dah sound awal2 kat anak2 dorg... sapa kotorkan baju tak dapat duit raye... hhehe aku ckp kat anak sedara aku takpe kotorkan baju nanti maksu tak yah bg duit raya... hehhehe teruk tul aku nih..

iv) kenkonon nak salam raya sebelum g masjid hmmmm abah aku dah gi masjid awal2 lagi so kitorang pun dgn gear lima terus ke masjid

v) smpi masjid... alamak dh terlmbt takde tempat hehe redah jelah kat tepi tangga ni ok gak ni..bertakbir beramai2.. sayu di hati...Allah hu Akbar Allahu Akbar Allahhu Akbar...Lailahaillahuwallahu Akbar.... memuji kebesaran Allah yang maha Esa.terasa kerdilnya diri di sisi Allah.Moga Allah ampunkan segala dosa-dosa lalu..

vi) lepas sembayang ....yehaa jumpa member2 old school... woi badan ekau dah gumuk ni...hehhe best ler jumpa member2.. pas tu g minum kat belakang masjid(biasanye org kg akan bwak sedikit makanan utk sedekah kat masjid... makan beramai2 lepas smbyg...best mcm2 pilihan.. nak makan apa pun ada) dah kenyang balik ler..

vii) smpi jer rumah anak sedara dah ready kat ruang tamu ngan agenda msing2..ala maksu apa dlm pala hotak korang...... dah kumpul ramai2 sesi bersalam salaman ler.. mohon ampun kepada kedua org tua ngan suami masing2..shahdu...anak2.. tersengeh2 tengok mak deorg nangis.. maka sampul duit raya pun bertukar tangan...
itu yg menggumbirakan bebudak nih...

viii)tak lama lepas tu berduyun2 ler org kampung bertandang dari rumah ke rumah..nikmatilah apa yg ada.."makanlah ketupat ini dengan rendangnya sekali, sudilah rasa kuihku(popia beli kat mamat mof tuh)pilihlah yg mana satu(popia gak jadi pilihan)"

ix) dh petang baru g rumah atuk kat Labu seremban...semoga Allah memberi kekuatan kepada wan yg dh lama terlantar sakit...wan atuk maafkan adik sebab dah lama tak balik rumah atuk ni... ish ish ish sedeylah plak..
oklah tak dpt nak teruskan peceritaan...

"SYOKNYER RAYA DI KAMPUNG".........

asmanita_bpk
Regular poster
Regular poster

Female Number of posts : 61
Age : 37
Kementerian : Treasury
Bahagian : Bahagian Perolehan Kerajaan
Registration date : 2008-09-16

View user profile

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by Zangetsu on Thu 18 Sep 2008, 10:06 am

mak ai...
esay 150 patah perkataan nih...
huhu...
SPM mesti dapat A nih..
huhu..gud gud
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 33
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: balik kampung!!

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum