PERHATIAN
Mari lihat gambar GATHERING BERBUKA PUASA di Warisan, Putrajaya pada 18/9/08!
Latest topics
» fish oil sale
Thu 04 Aug 2011, 7:37 am by Guest

» Brown University Emergency Medicine Residency
Thu 04 Aug 2011, 3:14 am by Guest

» the benefit of fish oil
Tue 02 Aug 2011, 2:55 pm by Guest

» play casino online for free
Tue 02 Aug 2011, 1:06 pm by Guest

» смотреть гинекологический осмотр
Mon 01 Aug 2011, 6:55 am by Guest

» x-Hack hack you
Sun 31 Jul 2011, 10:48 pm by Guest

» Drug Schemata Prior
Sun 31 Jul 2011, 10:33 pm by Guest

» backlink checker backlinks service
Sun 31 Jul 2011, 8:57 am by Guest

» AppomiamictSS
Sat 30 Jul 2011, 2:10 am by Guest

Tahukah Anda?
Anda boleh customize profile anda dengan avatar dan signature.

Anda juga boleh set profile anda supaya menghantar email alert tentang aktiviti forum2 yang sedang anda layan.

Jangan lupa untuk set Timezone anda kepada GMT+8 supaya masa anda selaras dengan kami. Semua function ini boleh didapati di PROFILE.
Gallery



Artikel untuk dikongsi

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Artikel untuk dikongsi

Post by Adiputra on Thu 18 Sep 2008, 10:55 pm

Kene tunggu jarum jam lepas 1.00 pagi...

_________________


avatar
Adiputra
Admin
Admin

Male Number of posts : 411
Age : 33
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Kawalan dan Pemantauan
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://www.friendster.com/adiputra

Back to top Go down

Re: Artikel untuk dikongsi

Post by nEeyA_deEya on Thu 16 Oct 2008, 3:04 pm

Mengapa Cincin Pernikahan Harus Ditaruh di Jari Manis??

Ikuti langkah berikut ini, Tuhan benar2 membuat keajaiban (ini berasal dari kutipan Cina)

1. Pertama, tunjukkan telapak tangan anda, jari tengah ditekuk ke dalam
(lihat gambar)

2. Kemudian, 4 jari yang lain pertemukan ujungnya.

3. Cobalah membuka ibu jari anda, ibu jari menwakili orang tua, ibu jari bisa dibuka karena semua manusia mengalami sakit dan mati. Dengan demikian orang tua kita akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

4. Tutup kembali ibu jari anda, kemudian buka jari telunjuk anda, jari telunjuk mewakili kakak dan adik anda, mereke memiliki keluarga sendiri, sehingga mereka juga akan meninggalkan kita.

5. sekarang tutup kembali jari telunjuk anda, buka jari kelingking, yang mewakili anak2. cepat atau lambat anak2 juga akan meninggalkan kita.

6. selanjutnya, tutup jari kelingking anda, bukalah jari manis anda tempat dimana kita menaruh cincin perkawinan anda, anda akan heran karena jari tersebut tidak akan bisa dibuka. Karena jari manis mewakili suami dan
istri, selama hidup anda dan pasangan anda akan terus melekat satu sama lain. Cinta suami isteri kekal sehingga akhir hayat.

_________________


http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 33
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: Artikel untuk dikongsi

Post by nEeyA_deEya on Thu 16 Oct 2008, 3:05 pm

Zangetsu wrote:haha.. mandi la waktu pagi...cam kol 1 pagi ke kol 2 pagi ker...baru sihat

bukan mandi kul1 ke 2 la en baha oi...
amalan mandi sebelum subuh kan bagus..
banyak benefit nye..

_________________


http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 33
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: Artikel untuk dikongsi

Post by Zangetsu on Thu 16 Oct 2008, 4:20 pm

ye ker...
tp rasanya betol...
kalu sebelum subuh...
senang je nak bgn..
kalu selepas subuh..
memang payah nak bgn..
dgn sejuk nyer...
tarik selimut la jawapnyer
avatar
Zangetsu
Spammer!
Spammer!

Male Number of posts : 318
Age : 33
Kementerian : KK
Bahagian : MKD
Registration date : 2008-09-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Artikel untuk dikongsi

Post by nEeyA_deEya on Tue 28 Oct 2008, 3:51 pm

aku br tau menda ni tadi..betul2 sory..aku dimaklumkan abg ipar sorg member kita -- rohaya ibrahim, bhgn ekon atarabangsa telah kembali ke rahmatullah minggu lepas..jadik rasanya sempat lagi kita sedekahkan al-Fatihah untuk Allahyarham..

petikan akhbar KOSMO
JITRA - Keinginan seorang suami menjamah mi kari masakan isteri sebaik sampai ke rumah tidak kesampaian apabila dia maut selepas dihempap sebuah kontena di Jalan Perak, Mergong di sini kelmarin.

Semasa kejadian pukul 5.30 petang, mangsa, Yusri Latih, 35, dari Kampung Permatang Bonglai Kechil di sini sedang memandu trak angkat susun (forklif) untuk memunggah barang di sebuah kilang logistik di situ.

Entah bagaimana tiba-tiba sebuah kontena yang penuh dengan muatan terletak berdekatan dengan tempat Yusri bekerja terbalik lalu menghempap Yusri bersama trak susun angkat dipandunya.

Yusri yang cedera parah di kepala meninggal dunia di tempat kejadian.

Isteri mangsa, Hayati Ibrahim, 34, berkata, arwah suaminya pada pagi itu meminta beliau memasakkan mi kari sebagai hidangan petang semasa dia pulang kerja.

"Arwah kata dia sudah lama tak makan mi kari lalu meminta saya memasaknya pada sebelah petang," kata beliau.

Menurutnya, beliau kemudiannya menyiapkan hidangan tersebut tetapi malangnya menerima berita suaminya telah meninggal dunia.

_________________


http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 33
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: Artikel untuk dikongsi

Post by Adiputra on Wed 29 Oct 2008, 8:51 am

Sedihnya... ingat wahai bakal2 suami sume.. jgn mengidam..

_________________


avatar
Adiputra
Admin
Admin

Male Number of posts : 411
Age : 33
Kementerian : Kementerian Kewangan Malaysia
Bahagian : Bahagian Kawalan dan Pemantauan
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://www.friendster.com/adiputra

Back to top Go down

Re: Artikel untuk dikongsi

Post by nEeyA_deEya on Wed 12 Nov 2008, 3:56 pm

info ni aku lekat kat sini utk md dah n sesape yg nak mengamalkn gaya idup sehat..hehehehehe

10 Weight Gain Tips To Add Mass To Your Body
The basic principle of weight gain is simple: if you want to gain weight, you need to take extra calories to your body.
Here are some weight gain tips for skinny people.

Eat frequently! Ц Arrange to have 3 large meals and 2-3 snacks every day.
Eat bigger than normal portions for your meals
Eat food with higher calories
Add healthy unsaturated fats such as olive and canola oil, nuts, seeds, peanut butter, avocados.
Eat diet food with high calories & proteins like eggs, fish, meat, veggies, milk, protein supplements, fruits- bananas etc.
Beverages can help you gain a weight too. If itТs possible, drink shakes, milk, juice, etc. instead of water, coffee, tea, and diet sodas.
Increase your protein intake. Your body needs a lot of protein to build new muscle. But since most of the calories for weight gain come from carbohydrates and fats, do not replace them with protein.
Do resistance training -- Weight training helps convert the extra calories into muscle. One of the best weight training exercises for building muscle mass are free weight exercises like squats, dead lifts, bench presses, barbell rows, pull ups and bar dips.
Consistency - It would take some time, usually a few months, for you to see some weight gain. Many people get frustrated and quit when they fail to see dramatic improvement. You need to focus on your weight gain plan. No weight gain program can work wonder for you if you donТt commit to it.
Many people are skinny because of their genetics. But effective weight gain program can help you exceed your genetically predetermined weight.
Supplement is also important at gaining weight for you.

After a few months of hard work and dedication, youТll see some weight gain. But if you follow weight gain program intensively, you can gain 1-2 pounds per week.

_________________


http://nadmisz.blogspot.com/
sHaRe ur cOmmeNts WiF mE...
avatar
nEeyA_deEya
Spammer!
Spammer!

Female Number of posts : 369
Age : 33
Kementerian : need'z ent.
Bahagian : bhgn org malaysia
Registration date : 2008-09-12

View user profile http://profiles.friendster.com/8039044

Back to top Go down

Re: Artikel untuk dikongsi

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum